Wild Pharma, toegewijd aan uw leven sinds 1932

Sinds de oprichting in 1932 heeft Wild-Pharma, origineel Dr. Wild & Co. AG, zich toegelegd op de gezondheidszorg en het welzijn van mensen in hun dagelijks leven met zijn assortiment van geneesmiddelen, mondverzorgingsproducten, cosmetica, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen.

Wild Pharma is een onafhankelijk familiebedrijf met wortels in de regio Basel in Zwitserland. Ze zijn toegewijd aan de lokale productie en maken bijna al hun producten in hun eigen fabriek in Muttenz te Zwitserland .

Ze verkopen hun producten in Zwitserland via verschillende distributiekanalen – OTC (over the counter), klinische / ziekenhuiszorg, tandheelkundige zorg – en werken met een hooggekwalificeerd en ervaren verkoopteam.​ Ze commercialiseren ook veel van de producten samen met langdurige partners (Trophax al sinds 1996) en distributeurs in meer dan 40 landen. De geografische focus ligt op Europa, het Midden-Oosten en Azië.

In Zwitserland zijn de producten altijd exclusief in de vakhandel verkrijgbaar geweest.

Wild-Pharma

Zoals de naam verraadt, wordt Wild-Pharma origineel Dr. Wild & Co. AG gerund door de familie Wild, die geworteld is in de regio van Bazel en die zich sinds de oprichting volledig hebben toegewijd aan het bedrijf. Deze persoonlijke betrokkenheid en ondernemersverantwoordelijkheid blijkt uit het feit dat het bedrijf nog steeds voor 100% familiebezit is. Bovendien wordt het vanaf het begin beheerd door familieleden, zowel op strategisch als operationeel niveau. In 2017 namen Marcel Wild en Christoph L. Wild, familieleden van de derde generatie, het roer over. Ze sturen het familiebedrijf dynamisch naar de toekomst met nieuwe strategieën en veel passie en enthousiasme.

Wild-Pharma heeft een mooi productportfolio met veel highlights.

Mondverzorging

Dr. Wild onderhouden sinds de jaren veertig een nauwe, zeer constructieve samenwerkingsrelatie met tandheelkundige klinieken en praktiserende tandartsen wereldwijd. Hierdoor hebben ze een uniek uitgebreid portfolio van innovatieve tandpasta’s, gels, mondspoelingen en mondwater kunnen ontwikkelen in hun eigen in-house faciliteiten. Aanvullende hulpproducten zoals sprays, tandzijde en sticks maken het portfolio geheel compleet.

De producten worden verkocht in Zwitserland en 40 andere landen onder de merknamen Tebodont® , Emoform® , Emofluor® , Depurdent® en Emofresh®​

Dankzij hun innovatieve formules bieden ze uitstekende tandverzorgingsoplossingen voor dagelijks gebruik, om speciale behoeften en problemen aan te pakken (bijv. Gevoelige tanden, tandvleesproblemen) en voor algemene mondzorg.

Kwaliteitsproducten

De kwaliteit van de producten staat bij Wild-Pharma hoog in het vaandel. Zij hechten dan ook veel belang aan hoogwaardige en schone productiemethoden van de producten. Productie door dubieuze fabrikanten of in dubieuze landen is voor het familiebedrijf uitgesloten – daar staan ​​wij voor met onze naam. Blijf lezen voor meer informatie over de productie van onze belangrijkste mondverzorgingsproducten en onze geneesmiddelen (inclusief voedingssupplementen).

«Swiss and Wild Made» – langdurige, lokale, eigen productie van het assortiment mondverzorgingsproducten

Als familiebedrijf hebben ze er altijd naar gestreefd om zoveel mogelijk van de producten in eigen fabriek in Zwitserland te produceren. De bouw en opening van de nieuwe fabriek in Muttenz te Zwitserland in 2007, onderstreepten deze toewijding aan lokale productie op lange termijn van alle producten. Met name de tandpasta’s, gels, mondspoelingen en mondspoelingen in ons Oral Care-assortiment worden door Wild-Pharma in Zwitserland geproduceerd. Dit betekent dat de tandpasta’s, gels, mondspoelingen en mondspoelingen in het Oral Care-assortiment niet alleen «Swiss Made» maar «Wild Made» zijn.

De enige uitzonderingen zijn bepaalde tandpasta’s die worden geproduceerd voor export naar het Midden-Oosten, de lokale productie van bepaalde tandpasta’s in Frankrijk (voor de Franse markt) en de productieprocessen van licentiehouders in India (voor de Indiase markt), Thailand (voor de Thaise markt) en Egypte (voor de Egyptische, Marokkaanse, Syrische en Irakese markten). Al deze externe producenten volgen uiteraard volledig de Wild-Pharma productierichtlijnen en zijn onderhevig aan hun monitoring.

Ontwikkeling

Zoals altijd ontwikkelt het familiebedrijf voortdurend nieuwe producten en verbetert het zijn bestaande portfolio in plaats van alleen producten van derden te kopen. En dat zal het in de toekomst blijven doen. De drive om nieuwe, innovatieve producten te creëren ten behoeve van hun patiënten en klanten is een belangrijke motor van de groei. Wild-Pharma schrikt er niet voor om interessante technologieën in licentie te geven om hun portfolio naar een hoger niveau te tillen.

Een blik op de huidige portfolio en laatste innovaties bevestigt duidelijk dat ontwikkeling verankerd is in het DNA van het bedrijf.

Vitamine D-capsules – Begin 2019 lanceerde het familiebedrijf het eerste veganistische vitamine D-supplement in Zwitserland: de Vitamine D-capsules – Vegan . Ze hebben het innovatieve supplement ontwikkeld in samenwerking met een Zwitserse partner. Het product vult een aanzienlijk gat in de vitamine-inname van mensen die een veganistisch dieet volgen. Natuurlijk profiteren ook gezondheidsbewuste mensen die zich niet houden aan de veganistische levensstijl van het supplement.

Mondverzorging. Ze hebben hun tandpasta’s, gels, mondspoelingen en mondspoelingen ontwikkeld en met succes gelanceerd in samenwerking met hun innovatieve medewerkers en in wetenschappelijke dialoog met en met steun van verschillende universiteiten, praktiserende tandartsen en commerciële partners zoals Credentis AG (die ons zo vriendelijk toestonden om een ​​licentie voor Curolox® te kopen). , een innovatieve technologie op basis van peptiden). Deze producten, ontwikkeld en geproduceerd in de eigen fabriek van het familiebedrijf, vormen een belangrijk onderdeel van de huidige binnenlandse en internationale portfolio.

Vitamine D maandelijkse dosis. In samenwerking met de Universiteit van Zürich heeft het familiebedrijf een vitamine D-supplement ontwikkeld dat maandelijks in plaats van dagelijks moet worden ingenomen. Het product werd in 2016 met succes op de Zwitserse markt gelanceerd. Het vervangt het dagelijkse gebruik van een vitamine D-supplement binnen zijn indicatiegebied en is een belangrijke innovatie voor patiënten wat betreft therapietrouw en gemak.

Wild Pharma, toegewijd aan uw leven sinds 1932

Wild Pharma: een partner voor apotheken & drogist
Klik op plaatje of hier om PDF te openen.

Wild Pharma: een partner
voor apotheken & drogist

Emoform logo
Depurdent logo

Wild-Pharma voor:

drogisterijen en apotheken

Klik om meer te lezen

detailhandel

Klik om meer te lezen

Consument Trophax

consumenten

Klik om meer te lezen