Emoform DIAMANT tandpasta
ABC-Wonderverband | Volwassenen

Wetenschap | Emoform Diamond Tandpasta

een nieuwe ontwikkeling in mondhygiene

De unieke Diamant Formule met zeer fijne diamant deeltjes reinigt zachtjes en diep de oppervlakte van de tanden zonder de gevoelige delen te irriteren.

 • Herstelt zachtjes de originele witheid van de tanden
 • Helpt het tandglazuur beschermen en
 • versterken dankzij de verrijkte fluoride-formule die gaatjes voorkomen
 • Voor een natuurlijk witte glimlach zonder chemische of enzymbleekmiddelen

EMOFORM DIAMOND tandpasta = NIEUW!

In 2019 zijn de bestaande Emoform tandpasta’s (reeds meer dan 80 jaar op de Nederlandse markt verkrijgbaar) vernieuwd en is er een nieuwe versie geïntroduceerd, namelijk de Emoform Diamant met zeer fijngeslepen diamantstukjes. Deze nieuwe tandpasta voldoet niet alleen aan de bestaande eigenschappen maar reinigt ook nog eens het tandglazuur zonder irritaties of aantastingen maar maakt de tanden ook nog eens natuurlijk wit.

Wetenschappelijk aangetoond wel 5x!

 1. Tandpasta’s met diamantdeeltjes zijn minder schurend dan traditionele tandpasta’s;
 2. Het gebruik van tandpasta op diamantbasis resulteert in 70-90% minder slijtage van het tandbeen (dentine) dan traditionele tandpasta’s;
 3. Dat Emoform Diamond de meest effectieve tandpasta is voor het verminderen van de ruwheid van het glazuur;
 4. Evenals het product met het krachtigste witmakende effect na de eerste poetsbeurt;
 5. Superieure werkzaamheid van Emoform® Diamond voor het verwijderen van thee-vlekken op tanden.

Wetenschappelijke studies Diamond Tandpasta

Twee wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat tandpasta’s die diamantdeeltjes bevatten in plaats van conventionele schuurmiddelen (gemalen silicaten, calciumfosfaten, neergeslagen kiezelzuren) minder schurend zijn voor het glazuur en dentine en een effectievere gebitsreiniging mogelijk maken dan de andere producten die op de markt worden aangeboden.

Een eerste studie gepubliceerd in Prophylaxe Journal toonde aan dat tandpasta’s met diamantdeeltjes minder schurend zijn dan traditionele tandpasta’s. Diamant (hoewel bekend als het hardste materiaal), gebruikt als een gemicroniseerd poeder, veroorzaakt geen schade op het glazuur of dentine.

Integendeel, traditionele tandpasta’s gebruiken schuurmiddelen die minder hard zijn maar een grotere granulometrie hebben die dentine en glazuur aantasten en de oorzaak vaak kunnen zijn van gevoeligheidsproblemen.

Het gebruik van tandpasta op diamantbasis resulteert in 70-90% minder slijtage van het dentine dan traditionele tandpasta’s. Het tandoppervlak blijft lang glad en gevoeligheidsproblemen bij de nek lijken af te nemen, zelfs bij intensief poetsen.

Het resulterende polijsten zorgt voor een duidelijke vermindering van tandplak en een aanzienlijk witter worden van de tanden.

Dankzij de hardheid van de diamant wordt tandsteen stapsgewijs geëlimineerd.

Bron: GAISER H., SPRING K., SAXER U. P., 2017, Les dentifrices au diamant, le nouveau développement dans le domaine de l’hygiène dentaire. [Toothpastes with diamond, the new development in the field of dental hygiene]. Prophylaxe Journal, 1/2017, p. 16-17, OEMUS MEDIA AG

Een tweede studie uitgevoerd door de Universiteit van Zürich vergeleek de werkzaamheid van 3 tandpasta’s op de helderheid en schittering van tanden en op de ruwheid van het glazuur. De studie, die werd uitgevoerd over een tijdsperiode met meerdere poetsbeurten met regelmatige metingen, omvat 4 groepen: – Groep 1: Alleen speeksel (controlegroep) – Groep 2: Elmex Sensitive plus tandpasta – Groep 3: Colgate Total tandpasta – Groep 4: Emoform® Diamond tandpasta

De studie toonde aan dat Emoform® Diamond de meest effectieve tandpasta is voor het verminderen van de ruwheid van het glazuur (afb. 1), evenals het product met het krachtigste witmakende effect na de eerste poetsbeurt (afb. 2). De studie toont ook de superieure werkzaamheid aan van Emoform® Diamond voor het verwijderen van thee-vlekken op tanden (Fig. 3).

Bron: ATTIN T., WEGEHAUPT F., SPRING K., 2018. Wirkungsweise einer Zahnpaste auf Diamantpartikelbasis [Mode of action of a diamond-particle-based toothpaste], Microdiamant. University of Zurich, Switzerland

Lees samenvatting met informatie over de wetenschap achter diamanttandpasta.

Emoform Diamant wetenschap

Klik op afbeelding voor Emoform wetenschapsrapport

Samenstelling EMOFORM® DIAMOND

Glycerin, Silica, Propylene Glycol, Xylitol, PEG-8, PEG-40-Hydrogenated Castor Oil, Cocamidopropyl Betaine,Dipotassium Phosphate, Aroma, Sodium Chloride, Cellulose Gum, Rebaudioside A, Sodium Fluoride (1´ppm F), Diamond Powder, C.I. 42090, Limonene, RDA ca. 30, pH ca. 7

Indicaties:

 • Bij gevoelige tanden.
 • Bij gemakkelijk bloedend tandvlees.
 • Bij open tandhalzen.

De beste nieuwe ontwikkeling in mondhygiëne!

EMOFORM® Diamond

Voor een natuurlijk witte glimlach zonder chemische of enzymbleekmiddelen.

Bevat natriumfluoride (gehalte aan actieve fluoride-ionen 1400 ppm)

Vanaf 12 jaar

Adviesprijs: € 13,95

 • Bevordert het verwijderen van vlekken en voorkomt de vorming van tandplak;

 • Unieke smaak op basis van minerale zouten;

 • Herstelt voorzichtig de natuurlijke witheid van het glazuur en maakt de tanden glad en glanzend;

 • Is speciaal aangepast aan gevoelige tanden;

 • Helpt het tandglazuur te beschermen en te versterken dankzij de formule verrijkt met fluoride, waardoor de vorming van caries wordt voorkomen.

Alle Emoform producten
Naar de webshop